21/03/2021

ISMÉT TAROLT KOVÁCS PATRIK!

A márciusi hosszú hétvégén folytatódott a hazai darts szezon. Nagy járványügyi készültség mellett, a frissen átadott Hondvéd Vívócsarnokot a magyar darts-elit avatta fel egy kétnapos versenyhétvége keretein belül. Sajnos a tesztelés során akadtak pozitív mintát adó játékosok, így ők értelemszerűen nem vehettek részt a megmérettetésen.

A szombati játéknapon a Nemzeti Bajnokság V. fordulóját rendezték meg. A 128 között rögtön összecsapott a listavezető Székely Pál a szegedi Németh Szabolccsal. Pali sima 5-0 győzelmet aratott, majd régiónk másik kiemelkedő játékosát, Halász Leventét is legyőzve menetelt az újabb forduló sikere felé. Azonban már a legjobb 8 között a sorsolásnak köszönhetően összeakadt azzal Kovács Patrikkal, aki ismét remek formát mutatott és mé eg sem állt végül a döntőig. Az alsó ágon az ifjú szegedi tehetség Sepsi Ádám szépen menetelt egészen a legjobb 16-ig.

Ezen az ágon egyébként a fiatalok parádéztak, ugyanis Balogh Dávid és a békéscsabai Papp Rajmund egészen az elődöntőig meneteltek, ahol aztán egymás ellen mérkőzhettek meg, és Rajmund jutott végül a döntőbe. Kovács-Papp döntőt rendeztek tehát szombaton, ahol talán minden idők legsimább nemzeti fináléját láthattuk. Patrik elképesztően játszott, igazi erődemonstrációt tartva, 93 feletti körátlaggal húzta be a fordulót, az egyébként szintén nem rosszul játszó ifjú titán ellen.

Vasárnap hasonló keretek között került megrendezésre a 2020. év Magyar Darts Liga döntője. Egyesületünkből Bódi Richárd és Urbán Gábor is kvalifikált a döntőre, azonban ebben a pandémiás helyzetben többekhez hasonlóan nem vállalták a szereplést. A szervezők igyekeztek a lehető legtöbb mérkőzést a centerpályára vinni és streamelve közvetíteni azokat,és milyen jól tették, hiszen az MDSZ hivatalos YouTube csatornáján láthattuk miként Major Nándor és Tóth Róbert az utóbbi idők egyik legizgalmasabb közvetített magyar meccsét vívták. A kecskeméti játékos 0-5-ről felállva fordított és nyert 7-6-ra, hogy aztán megküzdhessen Rucska Józseffel az elődöntőben. A másik ágon a remek napot kifogó, és többek között a címvédő Németh Szabolcsot kiejtő, szintén kecskeméti Vida Mihály jutott az elődöntőbe, ahol Kovács várt rá. A kecskeméti fiúk menetelése azonban csupán idáig tartott, de azt hiszem, nem távoztak csalódottan ők sem a nap végén. Az elődöntőkben tehát győzedelmeskedett a rutin, így Rucska-Kovács fináléval, és újabb sima Kovács Patrik sikerrel zárult a 2020-as év áttolt Magyar Darts Liga döntője.

Gratulálunk ismét mindenkinek!


12/03/2021

10 ÉV ELTELTÉVEL ISMÉT JAMES WADE A UK OPEN BAJNOKA!

Az angol játékos a a múlt vasárnap esti döntőben honfitársát, a korábbi junior világbajnok Luke Humphriest verte meg 11–5-re 102,5-ös körátlaggal, de még előtte többek között Simon Whitlockot, és a regnáló világbajnokot, Gerwyn Pricet is eltakarította győzelemhez vezető útból.
James a győzelmével már harmadszor zsebeli be UK Open trófeáját és ezzel járó pénznyereményt, amellyel a világranglistán Rob Crosst megelőzve már ő áll majd a negyedik helyen Price, Van Gerwen és Wright mögött – vagyis Wade lesz a PDC rangsorának legmagasabban jegyzett angol játékosa.


05/03/2021

LISA ASHTON, A VILÁGREKORDER!

A mai napon elrajtolt a PDC soron következő TV-s tornája, a UK Open.
A mezőnyben egyedüli nőként szereplő Lisa Ashton pedig történelmet írt.
Ashton egy szenzációs 100,3 körátlagú teljesítménnyel múlta felül Aaron Beeney-t, ami pedig új női televíziós világcsúcsként vonul be a darts történelemkönyvébe.

A UK Open egészen vasárnapig tart, és a Sport TV mindhárom napon közvetíti a színpadi meccseket.


05/03/2021

PAPÍRFORMA GYŐZELMEK A STEEL DIAMOND CUP-ON

Ihász Veronika és Kovács Patrik győzelmével ért véget a múlt hétvégén zajló Steel Diamonds Cup.
Ihász magabiztosan menetelt a döntőig, ahol aztán szintén felülmúlta ellenfelét, a Smile DC kiválóságát, Csombok Krisztinát. A Győri DC versenyzője ezzel a soft után steel szakágban is bebizonyította, hogy ő hazánk jelenlegi legjobb női játékosa.
A férfi mezőnyben 32 versenyzőből a nemrégiben még a PDC Q-School sorozatban is jeleskedő Kovács Patrik bizonyult a legjobbnak. A döntőben klubtársát, a szintén Sport DC-s Strbik Pétert múlta felül. Kovács az egész hétvége során kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott és megérdemelten került hozzá a Diamonds Cup trófea. A verseny történetéhez hozzá tartozik, hogy többi esélyesként számon tartott versenyző - így, Takács Gábor aki az első körben maradt alul Strbik ellen, majd az első körben parádésan játszó, ám aztán a Penge elleni rangadón búcsúzó Rucska József, illetve az a Székely Pál is, akit pont Kovács ejtett ki a 8 között egy parádés meccsen- ideje korán búcsúzott a versenytől; azonban ez mit sem von le Patyi érdemeiből.

Gratulálunk a győzteseknek


22/02/2021

BUBORÉKBAN VESZI KEZDETÉT A PL!

Kialakult a PDC Premier League versenynaptára.
Az első 9 állomásának egyaránt Milton-Keynes ad majd otthont, tehát a jelenleg megszokott "buborék rendszerben" rendezik a fordulókat két szakaszban lebonyolítva.

A Premier Leaguet idén is a Sport TV közvetíti majd.20/02/2021

GYŐRI SIKEREKKEL INDULT AZ ORSZÁGOS DARTS SZEZON

Február utolsó előtti hétvégéjén rendezte az MDSZ a hazai darts szezont hivatalosan is elindító soft Diamonds Cupot, melynek ezúttal a Snooker Terminal adott otthont.

A két napos versenyen a férfiak között 32, míg a női mezőnyben 8 versenyző állt a dartsgépek elé.

A férfiaknál igazán impozáns párosítás jött össze a döntőben, ugyanis Rucska József ellenfele Takács Gábor volt.
Az előzetesen várt izgalom nem maradt el, ugyanis Rucska 9-8 arányban döntő leges meccsen múlta felül végül Takit.

A hölgyek versenyében nem borult a papírforma. Ihász Veronika ugyanis magabiztosan menetelt a döntőig, ahol mindössze egy leget engedett ellenfelének, az első soft versenyén szépen helytálló, szolnoki Kovács Tamarának.

Jövőhéten a steel szakág képviselői is összemérik tudásukat, hasonló lebonyolítási rendszerben.
A torna összes mérkőzése, és a jövőheti steel verseny is megtekinthető a Magyar Darts Szövetség hivatalos oldalán a legnagyobb videómegosztó portálon.

Gratulálunk a helyzetteknek, és sok sikert kívánunk a jövőheti fellépőknek!

fotók: MDSZ (Facebook)